2024. május 9., csütörtök - Gergely

Ingatlanfejlesztés

Diákszállók építésébe kezd a WING leányvállalata, az Echo Investment Lengyelországban

2024-03-08 534

Közös leányvállalatot alapít az Echo Investment a Signal Capital Partnersszel és a Griffin Capital Partnersszel. A WING lengyel vezető ingatlanfejlesztőfejlesztő leányvállalata, az Echo Investment 5000 darab, célzottan diákszállásnak épített, modern, energiahatékony férőhely fejlesztését tervezi Lengyelország egyetemi városaiban következő három-öt évben. Ennek érdekében közös leányvállalatot alapít a londoni székhelyű, vállalati- és ingatlanbefektetésekkel foglalkozó, vagyonkezelő Signal Capital Partnersszel és Közép-Kelet-Európa vezető befektető és vagyonkezelőjével, a Griffin Capital Partnersszel. A közös vállalat többségi részvényesei az előbbi két cég 70 százalékos részesedéssel, míg a fennmaradó 30 százalékot az Echo Investment birtokolja, aki ingatlanfejlesztőként is jelen lesz a partnerségben.

Erős kereslet a lengyel diákszállások piacán

A lengyelországi ingatlanpiac egyik legdinamikusabban fejlődő speciális eszközosztálya a diákszállás, amely a stabilan növekvő piaci igényeknek köszönhetően ma már a legtőkeerősebb befektetők számára is vonzó üzleti lehetőségeket kínál. Európán belül a lengyel az egyik legnagyobb a diákszállás-építési piac, amelynek hajtóereje a több mint 1,2 millió diák, köztük több mint 100 ezer nemzetközi egyetemi hallgató. Az itt tanuló nemzetközi diákok száma dinamikusan nő, ám a meglévő állami egyetemi szálláshelyek gyakran nem felelnek meg a hallgatók elvárásainak, mivel az épületek sokszor elavultak és korlátozottan felszereltek. Az angol nyelvű programok emelkedő száma, a minőségi oktatás és a kedvezőbb tandíj a keresletnövekedés mozgatórugói közé tartoznak. Lengyelországban jelenleg alig 12 700 diákférőhelyet üzemeltet 9 szolgáltató, ennek következtében óriási hiány van a modern, magán diákszállókból. A tanulók számára elérhető szálláshelyek aránya ágyakra vetítve mindössze ötöde-tizede a nyugat-európai városokéhoz képest, ami mára komoly gátja lett az egyetemek fejlődésének az országban.

Ötezer korszerű férőhely építése kezdődik el

Az erős kereslet optimális feltételeket teremt ehhez a típusú ingatlanbefektetéshez, ezért is döntött úgy a Echo Investment, hogy közös leányvállalatot alapít a Signal Capital Partnersszel és a Griffin Capital Partnersszel, aki egyben stratégiai partnere a WING-nek. A felek közötti megállapodás véglegesítéséhez a lengyel versenyfelügyelet jóváhagyására is szükség van. A közös vállalkozás alapítói piacvezető szerep elérését tűzték ki célul. Az egyetemek közelsége mellett fejlesztésük során kiemelt szempont lesz a kiváló minőség, megközelíthetőség és a fenntarthatóság.

„A WING leányvállalata, az Echo Investment lakóingatlan fejlesztési tevékenysége tovább bővül. A cég mind a lakóingatlan értékesítési (Resi4Sale) mind pedig a bérlakás (Resi4Rent) szegmensben az egyik legnagyobb szereplője a lengyel piacnak. Most pedig társbefektetőként és fejlesztőként is aktívan részt kívánunk venni a diákszállás szegmensben , amelyre erős piaci kereslet mutatozik. Ez megteremti a feltételeket az új üzletág gyors növekedéséhez. Célunk, hogy a lengyel egyetemi városokban tanuló hallgatók számára nagyszámú modern és fenntartható szálláshelyet tegyünk elérhetővé a lakóingatlan-fejlesztések területén szerzett tapasztalatainkra támaszkodva. Az első fejlesztések Varsóban és Krakkóban indulnak és a tervek szerint 2025 szeptemberére készülhetnek el. Ezzel párhuzamosan pedig már további lehetséges fejlesztési helyszínek feltérképezése is elkezdődött Wroclawban, Tri-Cityben és Poznanban. Ez a lépés tovább erősíti a cégcsoport ingatlanpiaci jelenlétét a régióban, és egyúttal közelebb hoz minket ahhoz a célhoz, hogy Európa vezető ingatlanvállalkozásává váljunk” – fejtette ki Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Szakmai befektetők állnak a lengyel diákszálláspiac megújításának élére

A budapesti székhelyű WING – a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja – 2019-ben döntött úgy, hogy a magyarországi ingatlanpiacon elért sikereire alapozva, nemzetközi terjeszkedésbe kezd. A regionális piacok feltérképezése során, az ingatlanfejlesztési lehetőségek és a befektetői piac jellemzői alapján a lengyel ingatlanpiac bizonyult a vállalat számára a legvonzóbb befektetési célpontnak. Ezt követően került sor az Echo Investment többségi tulajdonrészének megvásárlására, amely a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon.

Partnerei közül a Signal Capital Partners, egy évente több milliárd eurós forgalmat lebonyolító, londoni székhelyű, európai vállalati- és ingatlanbefektetésekkel foglalkozó, különleges piaci szegmensekre és üzleti lehetőségekre összpontosító vagyonkezelő cég.

A Griffin Capital Partners pedig a legnagyobb magántulajdonban lévő befektető és vagyonkezelő a közép-kelet-európai magántőke- és ingatlanpiacon, egyúttal a régió legaktívabb befektetője. A társaság szakmai tapasztalataira és referenciáira támaszkodva egyablakos megoldást kínál a közép-kelet-európai és más kiválasztott nyugat-európai piacokon befektetni kívánó nemzetközi szereplők számára.

A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

A társaságcsoport a közép-európai régióban tevékenykedő nagyvállalatok megbízható, hosszútávú partnere, stabil pénzügyi háttérrel bír, sikeres ingatlankötvénykibocsátó. A vállalat célja, hogy világszínvonalú és környezettudatos ingatlanfejlesztéseket valósítson meg, amelyek új funkciókkal, emberközpontú, élhető és inspiráló terekkel gazdagítják a környezetet és a közösségeket.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió négyzetméter alapterületű ingatlant fed le.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Mesterséges intelligencia az ingatlanpiacon. Hol tartunk és mire jó?

Mesterséges intelligencia az ingatlanpiacon. Hol tartunk és mire jó?

More details
Magyar innováció változtathatja meg a bankrendszert

Magyar innováció változtathatja meg a bankrendszert

More details
A lélektani határnak számító árszint felett alig van élet az ingatlanpiacon

A lélektani határnak számító árszint felett alig van élet az ingatlanpiacon

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák

Egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák

More details
Angela Saliba a budapesti Marriott szállodák új vezérigazgatója

Angela Saliba a budapesti Marriott szállodák új vezérigazgatója

More details
Új üzemeltetőhöz került a Tihany Yacht Club és egy dobogókői hotel

Új üzemeltetőhöz került a Tihany Yacht Club és egy dobogókői hotel

More details