Nyomtatás

Bankot robbantott tavaly a lakáshitelezés

2022-02-03 669

Féloldalas helyreállás jellemezte a lakossági hitelpiac 2021-es évét a Bank360 gyorsértékékelése alapján. A két évvel ezelőtti válságban is talpon maradó lakáshitelek valósággal kirobbantak tavaly az MNB friss adatai szerint, a személyi kölcsönök és babaváró statisztikák azonban kevésbé mutatnak erős hitelpiacot.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikái alapján már a teljes tavalyi évről képet kaphatunk, így a 2020-as válság miatt bezuhanó folyósításhoz képesti kilábalást is nyomon lehet követni. Ami nem is igazán kilábalás, hiszen azok a jelzáloghitelek tudtak tavaly nagy mértékben növekedni, amelyek vissza sem estek két éve.  A koronavírust valóban megsínylő személyi kölcsönök viszont a javulás ellenére sem hozták a válság előtti számokat, a babaváró kölcsönt pedig fokozatos süllyedés jellemezte már az indulása óta.

A teljes cikk: Bankot robbantott tavaly a lakáshitelezés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság