Nyomtatás

Tízezer e-kamion töltőpontot akar Németország

2024-04-19 412

A teherfuvarozás jövője elképzelhetetlen az elektromos teherautók és e-kamionok nélkül. Az európai dekarbonizációs célokhoz igazodó elképzelések azonban most már nemcsak a járművekről, hanem az azokat kiszolgáló infrastruktúra gyorsított ütemű építéséről is szólnak. Németországra ez különösképpen igaz.

A berlini kormány döntésével összhangban, az időnyomásnak és a klímacéloknak megfelelően az Európai Unió legnagyobb és legerősebb gazdaságában erőltetett menetben meg kell kezdeni az elektromos teherautókra szabott töltőinfrastruktúra kiépítését. A következő két évben mintegy 6,3 milliárd eurót (aktuális árfolyamon számoltan mintegy 2500 milliárd forintot) fordít a német kormány arra, hogy ezek a munkálatok is nagy tempóval megkezdődjenek. A sietség és a befektetési összeg nagysága azzal válik érthetővé, ha ehhez hozzátesszük: a német gazdaságnak az évtized végére tízezer villanyteherautós töltőhálózatra lesz szüksége, ezek közül pedig legalább minden negyediknek megawattos töltési sebességet kellene produkálnia. Utóbbiból azonban egyelőre még egy sem állt üzembe, az idő pedig éppen Németországban fogy a leggyorsabban Európában, mivel a német kormány az Európai Unió 2050-re vállalt klímasemlegességi céldátumánál öt évvel korábban meg akar oda érkezni.

A teljes cikk: Tízezer e-kamion töltőpontot akar Németország

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság